nema gladi

Stožer za obnovu još jednom pozvao gradove i općine da provjere potreban broj obroka

13.10.2021 u 16:58

Bionic
Reading

Stožer civilne zaštite pozvao je ponovno gradove i općine da kod osiguranja i podjele toplih obroka za stanovništvo na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije preispitaju potreban broj obroka kako nitko tko nije u mogućnosti pripremati hranu ne bi ostao bez njega.

"Naglašavamo potrebu stalnog ažuriranja podataka o broju toplih obroka koje je potrebno osigurati, bilo da se radi o njihovom povećanju ili smanjenju uvažavajući socijalni, zdravstveni ili stambeni status", ističu iz Stožer civilne zaštite za sanaciju posljedica razornog potresa u pozivu općinama i gradovima objavljenom u srijedu na internetskim stranicama.

Do sada je na području Sisačko-moslavačke županije tvrtka "Pleter" pripremila i podijelila više od 1,4 milijun toplih obroka, za što je Vlada izdvojila gotovo 32 milijuna kuna, no taj posao je sada na sebe preuzela Županija.

Ona, naime, preuzela javnu nabavu za pripremu obroka na temelju potreba lokalnih stožera Civilne zaštite pri čemu je u pojedinim sredinama broj obroka smanjen.

Potpredsjednik Vlade RH i načelnik Stožera za uklanjanje posljedica potresa Tomo Medved tim je povodom jučer u Petrinji naglasio da će se, ako je negdje bilo pogreške i ako je oštećen netko tko ne može pripremati hranu, to brzo ispraviti.

"Ne dolazi u obzir da netko bude zaboravljen, posebno u opskrbi toplim obrokom", poručio je jučer Medved najavivši da će se analizirati stanje kako bi se greške ispravile.