stožer obavijestio

Od danas velika promjena: Pogledajte što je novo u izvještavanju o oboljelima od covida

22.02.2023 u 13:44

Bionic
Reading

Nakon analize epidemiološke situacije i razgovora s relevantnim zdravstvenim stručnjacima Stožer civilne zaštite RH odlučio je promijeniti način izvještavanja javnosti o situaciji s koronavirusom

Stožer civilne zaštite RH obavještava javnost da će se od 22. veljače priopćenja za javnost o aktualnim epidemiološkim podacima vezanim za covid objavljivati jednom tjedno, ponedjeljkom.

S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju te smanjen interes većeg dijela javnosti, odlučili su da će se o relevantnim epidemiološkim podacima vezanima za bolest COVID-19 (broj novih slučajeva, broj aktivnih slučajeva, broj hospitaliziranih slučajeva, broj slučajeva na respiratoru, broj preminulih slučajeva, ukupan broj potvrđenih slučajeva, ukupan i dnevni broj oporavljenih slučajeva, ukupan broj preminulih slučajeva, ukupan i dnevni broj testiranih osoba, broj osoba u samoizolaciji te podaci o cijepljenju) izvještavati jednom tjedno, ponedjeljkom, za prethodni tjedan.

  • +4
Cijepljenje protiv covida Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Građani će i dalje moći pratiti epidemiološku situaciju putem službene stranice koronavirus.hr, na kojoj će tjedno biti dostupni relevantni epidemiološki podaci vezani za bolest COVID-19. Također, građani se pozivaju na pridržavanje svih propisanih preporuka i mjera.

Ova odluka je donesena na Stožeru RH nakon pažljive analize epidemiološke situacije i razgovora s relevantnim zdravstvenim stručnjacima. Istovremeno, ova odluka ne znači da je opasnost od bolesti COVID-19 prošla. Hrvatski zavod za javno zdravstvo te ostale javnozdravstvene institucije nastavit će pratiti epidemiološku situaciju vezanu uz bolest COVID-19 na dnevnoj razini te će javnost o svim novim podacima obavijestiti u skladu s potrebama.