povlačenje iz hersona

Stoltenberg: 'Rusija se nalazi pod velikim pritiskom'

  • Autor: I.V./Hina
  • Zadnja izmjena 10.11.2022 14:50
  • Objavljeno 10.11.2022 u 14:50
Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg

Izvor: EPA / Autor: STEPHANIE LECOCQ

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je u četvrtak da se Rusija nalazi pod velikim pritiskom u Ukrajini nakon što je Moskva naredila povlačenje trupa iz južnog grada Hersona

Govoreći nakon sastanka s talijanskom premijerkom Giorgiom Meloni, Stoltenberg je rekao da će NATO sljedećih dana promatrati jesu li se Rusi doista povukli sa zapadne obale rijeke Dnjepar. "Ono što je jasno jest da je Rusija pod velikim pritiskom i ako napuste Herson to bi bila još jedna pobjeda za Ukrajinu", rekao je Stoltenberg novinarima nakon razgovora s novom premijerkom Meloni.

Dodao je da će NATO podržavati Ukrajinu "koliko god bude potrebno". "Podrška bez presedana koju su saveznici u NATO-u, uključujući Italiju, pružili, svakodnevno donosi promjene na bojnom polju i ostaje ključna za napredak Ukrajine", rekao je novinarima. Meloni, koja je prošlog mjeseca preuzela dužnost talijanske premijerke, rekla je da je njezina vlada i dalje predana obrani "teritorijalnog integriteta, suvereniteta i slobode Ukrajine".

  • +14
  • +11

Život u regiji Herson

Izvor: Profimedia / Autor: Daniel Ceng Shou-Yi / Zuma Press / Profimedia