RADIMIR ČAČIĆ

'Stojim iza programa bez obzira što mi prijeti kazna'

21.09.2011 u 17:00

Bionic
Reading

'Preuzimam odgovornost za predstavljeni program i stojim iza njega bez obzira što mi prijeti zatvorska kazna. Bitno je da koalicija apsolutno računa sa mnom u kampanji', istaknuo je Radimir Čačić nakon predstavljanja gospodarske platforme Plana 21 Kukuriku koalicije u Varaždinu te svog prvog pojavljivanja u domaćoj javnosti nakon početka suđenja za nesreću u Mađarskoj

Osvrćući se na način kako su domaći mediji popratili tijek postupka pred mađarskim pravosuđem, koje je pokazalo za nas zavidnu brzinu u suđenju, predsjednik HNS-a bio je kritičan.

'Mediji su vam mediji. Različiti su, a takvi su im vlasnici i interesi. Neki su 'žuti', a oni drugi bave se senzacionalizmom. No, nije na meni da komentiram medije koji pišu svašta. Primjerice, glupost je priča o tome da su tri svjedoka potvrdila kako nije bilo magle kad se dogodila nesreća, budući da samo ja mogu biti svjedok te gospođa koja je vozila auto. Upravo je zato u svemu bitno da ne sude mediji već pravosudne institucije', naglasio je predsjednik HNS-a, stranke koja je svojedobno odustala od već istaknutog kandidata za ministra pravosuđa zbog presude za obiteljsko nasilje.

Iako se Čačiću sudi zbog izazivanja nesreće od čijih su posljedica dvije osobe izgubile život, zbog čega bi mogao završiti i u zatvoru, ni predsjednika SDP-a Zorana Milanovića to ne brine niti potiče na preispitivanje određenih odluka.

'Nije me strah, a ljudski mu želim sve najbolje. Način na koji je preuzeo odgovornost te onaj na koji govori – pravi je način. Na kraju će temeljem sadržaja optužnice odlučivati mađarski sud te odrediti je li i koliko Radimir Čačić kriv i donijeti pravorijek', rekao je Milanović.

Za predsjednika SDP-a nema nikakvih prepreka ni da Čačić, ukoliko bude uvjetno osuđen, postane potpredsjednik Vlade u kojoj bi on bio premjer.

'U svojim planovima gospodin Čačić je jasno i hipotetski govorio što bi bilo kada bi bilo. I tu nemam ništa za dodati niti imam na to pravo, budući da smo najbliži partneri i imamo podršku ljudi', ustvrdio je Milanović govoreći o mogućoj situaciju koja bi u nekim drugim zemljama bila teško zamisliva.