VREMENSKA PROGNOZA

Što nam se sprema danas? Od magle i mraza na kopnu do 20 stupnjeva na moru

01.11.2017 u 07:59

Bionic
Reading

U većini krajeva Hrvatske danas će biti pretežno ili djelomice sunčano. Povremeno oblačnije bit će mjestimice na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti, a poslijepodne i drugdje na kopnu. Ujutro u kopnenim područjima mjestimice mraz i magla

Vjetar većinom slab, no na Jadranu ujutro do umjerena bura, potom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu uglavnom između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 20 °C.

U četvrtak, očekuje se djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, najsunčanije na jugu Dalmacije. Uz više oblaka mjestimične slabe kiše ili rosulje može biti ponajprije na dijelu sjevernog Jadrana i u Gorskom kotaru. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, poslijepodne i potkraj dana u okretanju na zapadni i sjeverozapadni. Malo toplije.

Biometeorološka prognoza 

Pod utjecajem anticiklone biometeorološke prilike će posvuda biti povoljne. Nakon hladnog jutra, osobito u unutrašnjosti gdje je moguća magla pa upozoravamo na adekvatnu zaštitu srčane i plućne bolesnike, vrijeme će biti poticajno za većinu ljudi. Mnogi će se stoga tijekom dana osjećati dobro i imati primjerenu koncentraciju.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Sjeverozapadni vjetar 4-12, na južnom i srednjem Jadranu do 16 čvorova, uz obalu još jutros mjestimice bura 5-15, na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana do 20 čvorova. Vjetar će potkraj dana slabiti. More 2-3. Vidljivost 20 km, na sjevernom Jadranu 10-20 km, moguće je oko 5 km zbog sumaglice. Pretežno vedro uz povremenu promjenljivu naoblaku, naročito na sjeveru Jadrana.

  • +16
Jesenska idila Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Vremenska prognoza za Zagreb i okolicu 

Pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku, češću u drugom dijelu dana. Ujutro lokalno magla i slab mraz. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 14 °C.