PROGNOZA ZA NEDJELJU

Sunčano i vjetrovito, popodne stiže naoblačenje

29.10.2017 u 08:29

Bionic
Reading

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i razmjerno vjetrovito. U drugom dijelu dana mjestimice oblačnije, ponegdje uz kišu, uglavnom u unutrašnjosti. U Dalmaciji će biti najsunčanije i zadržat će se suho

Vjetrovito uz umjeren i jak jugozapadnjak, u Dalmaciji i jugo, poslijepodne i navečer će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu na buru koja će jačati, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Najviša temperatura većinom između 15 i 20 °C.

Približavanje i brzi prolazak fronte uzrokovat će u prvom dijelu dana nepovoljan utjecaj na ljude osjetljive na vrijeme. Zbog toga bi se kod meteoropata mogla pojaviti glavobolja a kod kroničnih bolesnika pojačane tegobe. Međutim, u drugom dijelu dana biometeorološke prilike će se poboljšati, pa se očekuje smanjenje tegoba.

  • +16
Jesenska idila Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

U ponedjeljak nas očekuje pretežno ili djelomice sunčano te osjetno hladnije vrijeme nego u nedjelju. U unutrašnjosti povremeno može biti oblačnije. Vjetar većinom slab, samo još u Slavoniji do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima.

Najniža jutarnja temperatura od 0 do 5 na kopnu, od 9 do 14 na Jadranu, a najviša dnevna između 9 i 14 u unutrašnjosti te od 16 do 20 °C na obali i otocima.