VELIKA DILEMA

Što kupiti gameru za Božić?

16.12.2013 u 14:02

Bionic
Reading

Ovog tjedna Gamereport Vam pomaže pronaći odgovor na vječito pitanje: "Koju igru kupiti gameru za Božić?"

Jedno od najvećih pitanja koje supružnici, partneri, skrbnici, roditelji, ljubavnice, pa i inteligentniji kućni ljubimci postavljaju ovih dana je što kupiti za božićni poklon? Ne brinite, jer Gamereport je tu da vam da precizan odgovor. Nije da živimo u rastrošnim vremenima, pa sukladno tome cijenovno ne planiramo ići preko svake granice kao prošle godine. Također, ovog puta se planiramo držati uglavnom igara i stvari vezanih uz igre koje su dostupne upravo u Lijepoj Našoj. Stoga, u namjeri da ne gubimo previše vremena, prijeđimo na popis.

 

 

 

 

 

Ako vaš voljeni gamer spada u generičke fanove PC igara, zasita, ali ZAISTA ne možete promašiti ako mu kupite jedan od pucačkih hitova godine. Battlefield 4 ili Call of Duty: Ghosts nedavno su izašle hit pucačine koje će se svidjeti svim fanovima žanra. I jedan i drugi naslov postigli su jako velik uspjeh na svim platformama i svesrdno ih preporučujemo svima koji ciljaju na jednostavan i skoro ziheraški poklon. Samo, molim vas, budite sigurni da voljenog pitate koju igru više voli igrati. Call of Duty fanovi i Battlefield fanovi se zbog nekog nama nejasnog razloga baš i ne podnose, pa bi bilo super da ispipate situaciju prije nego što napravite presudni krivi potez. Oba naslova kreću se oko 350 kuna i dostupna su u skoro svakom dućanu sa igrama u Hrvatskoj. Naravno, ako zakasnite i ne ulovite zadnju kopiju, tu su uvijek Origin i Steam koji će vam sa zadovoljstvom uvaliti digitalne verzije istih.

 

 

 

 

 

 

Naša usporedna recenzija BF4/CoD:Ghosts

 

 

 

Drugi naslov koji vrlo vjerojatno neće razočarati vašeg voljenog gamera je nedavno izašli Assassin's Creed 4: Black Flag. Pogotovo ako dotični voli gusare. Najnoviji nastavak jako popularne avanturističko-akcijske franšize ujedno je i najbolji nastavak u serijalu. Osim što sadrži klasično Assassin's Creed šuljanje, ovaj nastavak uključuje istraživanje morskih bespuća, organiziranje gusarske posade, te velike i sjajno odrađene morske bitke. Uglavnom, ako želite svojem kućnom gusaru uvaliti nešto poprilično ziheraški, a niste ga nikad vidjeli da igra pucačine iz prvog lica, ne gubite vrijeme i ubodite Assassin's Creed 4. Garantiramo vam da ga nećete razočarati. Samo mali savjet - ako kupujete PC verziju, budite sigurni da vaš voljeni ima dovoljno jako računalo. Igra, naime, zna biti dosta zahtjevna. Naslov je dostupan u našim dućanima, UbiSoftovom online dućanu, Steamu, Xbox Liveu i PSN-u.

 

 

 

Naša recenzija Assassin's Creed 4: Black Flag

 

 

 

Ako je vaš miljenik vlasnik Playstation 3 konzole, jedan od najboljih poklona koje može dobiti (pored PSN bona, naravno) je Naughty Dogov The Last of Us. Ova izvrsno odrađena akcijska avantura igrača stavlja u čizme ljudi koji su preživjeli globalnu pandemiju i u rukama imaju lijek koji možda može spasiti čovječanstvo. The Last of Us jedna je od rijetkih igara koje je skoro jednaki užitak gledati koliko i igrati. Zbog ovoga ćete, makar netko drugi sjedi za kontrolerom moći uživati u osobnoj drami i moralnim raskrižjima koje glavni lik i njegova mlada suputnica moraju prevazići. The Last of Us jedan je od najboljih naslova koji si izašli prošle godine i svesrdno ga preporučujemo svim vlasnicima Sonyeve konzole. Cijena igre kreće se oko 400 kuna, ako ste na PlayStation Plusu nešto manje, a moguće ju je naručiti i u našim dućanima.

 

 

 

 

Naša recenzija The Last of Us

 

 

Ako vaš kućni gamer više voli "realistične" (ovo bismo dvostruko stavili u kurziv da ikako možemo) krimi-triler scenarije, definitivno preporučamo da mu kupite novi Grand Theft Auto 5. Ovaj Rockstarov megahit jedan je od najprodavanijih naslova godne - s razlogom. Osim što je sam po sebi vjerojatno najkvalitetniji Grand Theft Auto do sada, on ima i izraženu komponentu za više igrača, kao i grafiku koju malo koji sandbox naslov može nadmašiti. Jedini minus je to što, iskreno, nije za najmlađe, pa makar vaš dvanaestogodišnjak kuka kako bi igrao novi GTA jer mu frendovi to imaju doma, uzmite u obzir kako se radi o naslovu za maaaalo zreliju pubilku. Igra je dostupna na PlayStationu 3 i Xboxu 360, košta oko 450 kuna i moguće ju je kupiti na online servisima, kao i u našim dućanima.

 

 

 

Naša video recenzija GTA 5

 

 

Za one koji, realno, imaju klinca koji se igra na konzoli i ne planira mu kupovati survival horrore i agresivne pucačine, postoji dragulj koji je temeljen na višegodišnjoj tradiciji platformskog gaminga. Rayman Legends fantastično je šarolika i maštovita platformska igra za sve uzraste. Prekrasno animirana, iznimno igriva i zapanjujuće maštovita, ova platformska ekstravaganca ima i mod za više igrača, tako da vaš kućni gamer zaista ne treba biti sam. Što je najbolje od svega, igra i nije najskuplja stvar na svijetu, dostupna je na svim platformama i prijateljska je prema najmlađima. Dostupna je preko Steama, PSN-a, Xbox Livea i u fizičkoj kopiji.

 

 

 

 

 

 

Svim fanovima sportskih simulacija vjerojatno neće teško pasti ako pod borom pronađu FIFA 14, najbolju nogometnu simulaciju godine. Kao što to inače biva, nova FIFA imala je žustrog konkurenta u obliku Pro Evolution Soccera, no dvoboj je relativno brzo priveden kraju zbog opće pristranosti gamera. Naime, kako stvari stoje, puno više igrača voli igrati novu FIFU nego novi PES. Iskreno, nama su obje igre bile solidne, što se i može vidjeti iz priložene video recenzije, a vama će izbor biti olakšan činjenicom da i jednu i drugu igru vrlo vjerojatno možete pronaći pod nekim sezonskim popustom. Naime, ne radi se o ultra-novim naslovima, tako da ćete ih moći kupiti otprilike svugdje.

 

 

 

Naša usporedna recenzija FiFA i PES

 

 

U svakom slučaju, makar nismo pokrili sve hitove koje biste svojem voljenom gamerčini mogli pokloniti ovog Božića, smatramo da gore spomenute "ziherice" definitivno nisu za odbaciti. Vodite računa kako je ovaj popis rađen prije svega za ljude koji zaista nemaju pojma što bi kupili svojem kućnom fanu videoigara. Ako vi imate prijedlog ili neki sjajan popust koji biste predložili drugim čitateljima, obavezno ga spomenite u komentarima, kao i na našoj facebook stranici. Sretan šoping!