BIT ĆE PROSVJEDA

Što je za Glavaša i Šišljagića 'građanski neposluh'?

07.10.2010 u 12:12

Bionic
Reading

Predsjednik udruge HDSSB Branimir Glavaš i stranke HDSSB Vladimir Šišljagić, uoči sutrašnje skupštine stranke, pozvali su članstvo na mobilizaciju, uvođenje kriznog stanja i, ako treba, građanski neposluh

U današnjoj izjavi tportalu Šišljagić dodaje da pod građanskim neposluhom podrazumijevaju organiziranje prosvjeda i druga javna izražavanja protivljenja politici aktualne vlasti. Na pitanje može li se pod pojmom građanskog neposluha

shvatiti opiranje provedbi odluka državnih institucija, Šišljagić kaže da nije riječ o tome. 'Znamo da bi neki mogli tako tumačiti, ako se pojam svede na pojedinca, ali ne', rekao je Šišljagić.

Nakon jučerašnjeg posjeta Branimiru Glavašu u sarajevskom zatvoru, 'sarajevskom poslanicom' vodstvo HDSSB-a poručilo je da je 'u svjetlu najsvježijih progona i sotoniziranja glavnog tajnika i saborskog zastupnika HDSSB-a, gospodina Ivana Drmića, odlučno u punoj, bezuvjetnoj moralnoj i političkoj zaštiti svakog dužnosnika i člana HDSSB-a, kako vodstva Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje, tako i Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje'.

Glavaš i Šišljagić ističu da HDSSB politički djeluje u izrazito teškim okolnostima, što zahtijeva 'pružanje odlučnog i aktivnog otpora svim institucionalnim i izvaninstitucionalnim silnicama kojima je zadatak i cilj razbijanje i uništenje HDSSB-a'. Zato su predložili članstvu da se na sutrašnjem 4. saboru HDSSB-a uvede političko djelovanje HDSSB-a u uvjetima i okolnostima takozvanog kriznog stanja.

Šišljagić kaže da dosad nisu primili pozive i reakcije državnih institucija u vezi tih najava. Pored Glavaša i Šišljagića, tekst su sastavili Krešimir Bubalo, Dinko Burić i Ivan Drmić, kao članovi užeg predsjedništva stranke.