lokalni izbori

Stjepo Bartulica: Birači prepoznaju angažman mlade stranke

16.04.2021 u 17:34

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica rekao je u petak na predstavljanju kandidata DP-a u Karlovcu da "birači prepoznaju angažman mlade stranke" te je podupro Vlatka Ivku za karlovačkog župana i Martinu Stojkić za gradonačelnicu Karlovca.

Podupirući Ivke i Stojkić te još šestero kandidata za gradonačelnike i načelnike, Bartulica je ocijenio da na lokalnim razinama prečesto vlada malodušnost i strah kako se ništa ne da promijeniti, a upravo je suprotno, birači "prepoznaju angažman mlade stranke".

“Zato čestitam kandidatima na kandidaturi. Osmijeh na lice, želim da se borite pošteno pa će birači 16. svibnja odlučiti”, rekao je i dodao da je Hrvatska slobodna država, “ali su naše institucije zarobljene od vladajućih elita koje loše upravljaju našom zemljom”.

Istaknuo je kako smatra da “naša sudbina ne mora biti ostanak na dnu Europske unije” te da je DP nastao upravo zato da se u hrvatsku politiku “unese novi vjetar”.

Ivka je najavio da će, bude li izabran za župana, pokrenuti gospodarstvo, poljoprivredu i turizam kako bi se zaustavilo iseljavanje, a on je sa suradnicima spreman uložiti sebe, svoje vrijeme i sposobnosti u razvoj strategija za napredak.

Zahvalio je “bivšim članovima Mosta na prelasku u DP”.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Karlovca Martina Stojkić rekla je za Domovinski pokret da je to "obitelj koja zastupa ispravne principe i sve domoljubne vrijednosti, prije svega odgovornost, čisti obraz i toplo srce".

Kao djelatnica u gradskoj upravi, rekla je kako “iz prve ruke vidi” da je vrijeme da se donesu novi i učinkovitiji modeli upravljanja te je najavila “odgovor na izazove 21. stoljeća” kako bi Karlovac “opet postao ekonomski snažan grad i grad ugodnog življenja”.

Prvi korak Martine Stojkić kada postane gradonačelnica bit će, najavila je danas, detaljna sistematizacija radnih mjesta, učinit će detaljnu analizu financija, proračuna i imovine te proći kroz sve ugovore javne nabave. Svrha je svega toga spriječiti korupciju i klijentelizam te postići uštede.

Drugi korak bit će razvoj infrastrukture i poduzetničkih zona radi privlačenja nacionalnih i europskih investitora pa, rekla je Stojkić, treba krenuti u transformaciju grada u skladu s razvojnim prioritetima Europe, stvaranje zelene i digitalne industrije, stvaranje produktivnog grada iz kojega mladi poduzetnici ne bi morali odlaziti u druge županije.

Gradonačelnički kandidati DP-a su i Marin Puškarić za Ogulin, Dino Halar za Dugu Resu i Željko Lustig za Slunj, a kandidati za načelnike općina su Ivan Erdeljac za Generalski Stol, Anamarija Fumić za Josipdol i Zlatko Moravac za Žakanje.