PAR TMURNIH DANA

Stižu obilne kiše i grmljavina, ljepše u subotu

27.04.2016 u 15:16

Bionic
Reading

Promjenjivo vrijeme koje je u srijedu zahvatilo Hrvatsku dominirat će i sljedećih dana. Najviše oblaka i kiše može se očekivati u četvrtak. Oborine će mjestimice biti obilne, osobito u Slavoniji i Dalmaciji. Od petka poslijepodne slijedi postupno smirivanje vremena pa će subota biti sunčanija i malo toplija.

U četvrtak će posvuda biti promjenjivo oblačno, u unutrašnjosti sa sunčanim razdobljima. Oblačnije će biti na Jadranu gdje mjestimice može biti kratkotrajne kiše ili ponekog pljuska. Krajem dana i u noći jače naoblačenje s povremenom kišom ili pljuskovima zahvatit će većinu krajeva. Češće, mjestimice i obilnije oborine očekuju se u Slavoniji te u Dalmaciji. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar, a na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 11 do 16 °C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 12 do 17, a na Jadranu od 15 do 20 °C.

U petak će biti promjenjivo, prijepodne i pretežno oblačno uz povremenu kišu, na Jadranu i pljuskove s grmljavinom, u Dalmaciji češće, mjestimice i izraženije. Tijekom poslijepodneva oborine će biti rjeđe, a djelomično će se i razvedravati. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena bura u priobalju, a sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 3 do 8, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 15, a na Jadranu od 16 do 20 °C.

U subotu će posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Tek ponegdje uz više oblaka moguća je kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu slaba do umjerena bura u priobalju, a sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 3 do 7, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 16 do 19, a na Jadranu od 18 do 22 °C.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovu poveznicu.