pripremite se

Stiže zahlađenje! Nakon sunčane subote pljuskovi s grmljavinom i olujna bura, bit će i snijega

31.03.2023 u 11:45

Bionic
Reading

Mjestimična kiša najvjerojatnija je u nedjelju, na Jadranu i pljuskovi praćeni grmljavinom, a u ponedjeljak u gorju može pasti malo snijega

U subotu će u Hrvatskoj biti promjenljivo oblačno s povremenom kišom, osobito u prvom dijelu dana. Lokalno će biti i pljuskova s grmljavinom, moguće i izraženijih. Poslijepodne češća sunčana razdoblja. Vjetar na kopnu većinom slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni i zapadni, a na Jadranu će jugo već ujutro okretati na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 9, na moru između 9 i 13, a najviša dnevna uglavnom između 13 i 18 °C.

Mjestimična kiša najvjerojatnija je u nedjelju, na Jadranu i pljuskovi praćeni grmljavinom, a u ponedjeljak u gorju može pasti malo snijega.

  • +10
Oblaci iznad Fažane Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

U utorak uglavnom suho, na sjeverozapadu i na sjevernom Jadranu sunčanije. Na kopnu u nedjelju vjetar slab, na moru će veći dio dana puhati do umjereno jugo. Krajem dana će zapuhati umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu jaka bura. U ponedjeljak će vjetar pojačati, očekuju se olujni udari, podno Velebita i orkanski. Početkom tjedna osjetan pad temperature zraka.