PRAZNIČNA PROGNOZA

Stiže zahlađenje; do kraja tjedna i kiša i sunce

27.04.2015 u 10:32

Bionic
Reading

Od ponedjeljka navečer vrijeme će se znatnije pogoršati, tako da će u utorak posvuda biti pretežno oblačno s mjestimično obilnom kišom. Potom će u srijedu uslijediti proljepšanje, pa u petak opet pogoršanje i tako do kraja tjedna. U odnosu na nedjelju, temperature će posvuda pasti za pet do šest Celzijevih stupnjeva

U utorak će biti promjenjivo do pretežno oblačno uz kišu ili grmljavinske pljuskove, mjestimično i obilnije. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren, povremeno i jak sjeverac, a na Jadranu će umjereno jugo postupno okretati na umjerenu i jaku, mjestimično i olujnu buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 9 do 13, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 15 do 20, a na Jadranu od 16 do 20°C.

U srijedu tijekom noći i jutra slijedi postupno smirivanje i razvedravanje pa će posvuda prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku, a oborine se više ne očekuju. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverni vjetar koji će poslijepodne potpuno oslabiti, a na Jadranu slaba i umjerena, ujutro i jaka bura s olujnim udarima. Tijekom prijepodneva bura će slabiti i okretati na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 4 do 9, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti kretat će se od 14 do 18, a na Jadranu od 17 do 21°C.

U četvrtak će posvuda biti pretežno sunčano. U zapadnim krajevima unutrašnjosti i na Jadranu povremeno će biti male i umjerene naoblake. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu će zapuhati slabo i umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 4 do 8, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 14 do 19°C.

U petak tijekom noći i ranog jutra ponovno slijedi jače naoblačenje s kišom i pljuskovima, mjestimice i obilnijim te praćenim grmljavinom. Najpovoljnije će biti u Dalmaciji, u kojoj će oborine biti rijetke i slabe. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo i umjereno jugo te jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 6 do 10, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 15 i 20°C.

U noći na subotu vrijeme će se ponovo stabilizirati pa će posvuda biti barem djelomice sunčano i uglavnom suho.

Stabilizacija će biti kratkotrajna pa će u nedjelju ponovo biti oblačnije, uz veću mogućnost za mjestimičnu kišu ili pljuskove.