PRAVO LJETO

Stiže toplinski val, temperature do +37!

07.07.2016 u 10:05

Bionic
Reading

Pred nama je razdoblje lijepog, pretežito sunčanog i svakog dana sve toplijeg vremena. U petak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati sunčano i još toplije, sredinom dana u Slavoniji i Dalmaciji vruće. Vrlo je mala vjerojatnost za poneki kratkotrajan popodnevni pljusak u najsjevernijim dijelovima zemlje. Posvuda će puhati slab vjetar. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 13 do 17, a na Jadranu od 21 do 26°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 27 do 31, a na Jadranu od 30 do 33°C.

U subotu će veći dio dana prevladavati sunčano i još toplije vrijeme. Na Jadranu će biti skoro vedro dok će u unutrašnjosti biti umjerenog dnevnog razvoja oblaka. Postoji vjerojatnost pojave popodnevnih pljuskova s grmljavinom i to uglavnom u gorju kao i u zapadnim dijelovima unutrašnjosti uz granicu sa Slovenijom. Posvuda će puhati slab vjetar. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 15 do 20, a na Jadranu od 21 do 26°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 28 do 32, a na Jadranu od 30 do 33°C.

U nedjelju će veći dio dana ponovno prevladavati sunčano te još toplije vrijeme. Na Jadranu će biti uglavnom vedro dok će u unutrašnjosti biti umjerenog dnevnog razvoja oblaka. Postoji ipak vrlo mala vjerojatnost da u zapadnim dijelovima unutrašnjosti uz granicu sa Slovenijom rano ujutro ponegdje bude malo kiše. Posvuda će puhati slab vjetar. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 15 do 21, a na Jadranu od 21 do 27°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 29 do 35°C.

U ponedjeljak posvuda sunčano i neugodno vruće uz malu naoblaku ili vedro. Vjetar slab. Dnevne temperature posvuda od 32 do 37°C.