VARLJIVO PROLJEĆE

Stiže promjena vremena: vjetar, kiša...

23.04.2015 u 11:56

Bionic
Reading

Proljetni niz lijepa, pretežno sunčana vremena u petak će se prekinuti. Za vikend i početkom sljedećeg tjedna bit će više oblaka i mjestimičnih kiša, a temperature će malo pasti. Najviše sunca bit će na Jadranu

U petak će biti djelomice sunčano uz promjenjivu, mjestimično i pojačanu naoblaku. Povremeno uz više oblaka moguća je i kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi, uglavnom u drugom dijelu dana u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 16 do 21 stupanj celzijus, a u Slavoniji će biti koji stupanj viša.

U subotu će biti pretežno oblačno uz povremenu kišu, a mogući su i obilniji pljuskovi, osobito u prvom dijelu dana. Tijekom poslijepodneva i večeri kiša će biti sve rjeđa, a na zapadu će se i djelomice razvedravati. Najpovoljnije će biti na krajnjem jugu gdje će biti sunčanih razdoblja uz malu mogućnost za kišu. U unutrašnjosti će puhat umjeren sjeverac, na sjevernom i srednjem Jadranu jaka i olujna bura, a u Dalmaciji slabo i umjereno jugo koje će do kraja dana okrenuti na buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 6 do 10, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 15, a na Jadranu od 13 do 18°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac i sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima podno Velebita. Tijekom prijepodneva bura će postupno slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 3, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 12 do 15, a na Jadranu od 16 do 19°C.

Početkom sljedećeg tjedna vrijeme će ponovo biti promjenjivije i nestabilnije, osobito u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Prema trenutačnim prognostičkim materijalima stabilizacija se očekuje od sredine tjedna.