JOŠ JAČA JUŽINA

Stiže nam prvi val ljetnih vrućina i sparina

13.06.2016 u 09:05

Bionic
Reading

U narednim danima, a osobito od četvrtka bit će sve manje oblaka, a sve više sunca. Vrijeme će i dalje biti pod utjecajem južnih vjetrova koji će sredinom tjedna pojačati tako da će na Jadranu mjestimice dosegnuti olujne jačine. Temperature će brzo rasti pa će se u drugoj polovici tjedna na kopnu i u zaleđu Dalmacije ponegdje kretati oko 32°C.

U utorak će posvuda biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. I dalje će biti nestabilno pa će mjestimice uz jači razvoj oblaka biti moguća kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom, češće u središnjoj i gorkoj unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar zapadnih smjerova, a na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 16, a na Jadranu od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 21 do 26°C.

U srijedu će posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Prijepodne i sredinom dana bit će oblačnije, a mjestimice će biti moguća kiša ili poneki lokalni pljusak. U drugom dijelu dana, razilaženjem oblaka, smanjivat će se i vjerojatnost za oborine. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno, krajem dana i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 12 do 16, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 21 do 26°C.

U četvrtak će posvuda biti barem djelomice sunčano. I dalje neće biti baš potpuno stabilno pa će ponegdje uz lokalno jači razvoj oblaka biti moguća kratkotrajna kiša ili poneki lokalni pljusak, uglavnom u poslijepodnevnim satima. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu umjereno i olujno jugo. Prema kraju dana vjetar će postupno slabiti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 17, a na Jadranu od 20 do 23°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 27 do 32, a na Jadranu od 24 do 28°C.

U petak će posvuda biti pretežno sunčano, uz mali, ponegdje i umjeren dnevni razvoj oblaka. Tek ponegdje u gorju te na sjevernom Jadranu moguć je i poneki lokalni pljusak, uglavnom prijepodne. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar, a na Jadranu će umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 16 do 21, a na Jadranu od 22 do 27°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 27 do 32, a na Jadranu od 26 do 30°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, u subotu će i dalje biti sunčano i vrlo toplo. U nedjelju će biti nešto nestabilnije pa će uz više oblaka postojati mogućnost za poneki poslijepodnevni pljusak, uglavnom u zapadnim krajevima.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovu poveznicu.