SUNČANO, NE PREVRUĆE

Stiže nam prekrasno vrijeme

07.05.2015 u 10:09

Bionic
Reading

Nakon prolaska fronte koja je s kišama i grmljavinskim nevremenom u noći sa srijede na četvrtak samo okrznula najsjevernije hrvatske krajeve, na tromeđi sa Slovenijom i Mađarskom te u Slavoniji od danas slijedi kratkotrajna stabilizacija s više sunca, ali i nižim temperaturama. Nakon vedrijeg petka, u subotu ponovno stiže prolazno naoblačenje s kišom, a potom u sljedećem tjednu, opet pretežno sunčano vrijeme

U petak će posvuda biti pretežno sunčano, povremeno uz malu naoblaku. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će umjerena i jaka bura tijekom prijepodneva utihnuti i okrenuti na maestral. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 12, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 21 do 25, a na Jadranu od 22 do 26°C.

U subotu će posvuda biti pretežno sunčano, povremeno uz malu naoblaku. Navečer će u zapadnim krajevima biti oblačnije, a postojat će mogućnost za kratkotrajnu kišu ili poneki lokalni pljusak. Tijekom noći na nedjelju kiša će biti moguća u cijeloj unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će nakon slabog jutarnjeg burina zapuhati slab maestral. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 14, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 21 do 26°C.

U nedjelju će posvuda biti djelomice sunčano, uz promjenjivu naoblaku. Prijepodne će biti oblačnije, a još će postojati mogućnost za kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura u priobalju te sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 14, a na Jadranu od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 16 do 20, a na Jadranu od 21 do 26°C.

U ponedjeljak, a prema trenutačnim prognostičkim materijalima i u nastavku tjedna, posvuda će biti pretežno sunčano. Vjetar će ponovo okrenuti na južne smjerove pa se očekuje postupan porast temperature zraka.