VEĆ NAVEČER

Stiže kratko, ali jače osvježenje s kišom

14.05.2015 u 10:30

Bionic
Reading

Nakon niza sunčanih i natprosječno toplih dana, danas navečer stiže nam jača promjena vremena s oborinama koje mjestimično mogu biti obilnije. Fronta će prvo zahvatiti zapadne krajeve, a potom će se proširiti cijelom zemljom. Temperature će od petka značajno pasti, osobito u unutrašnjosti. No već u nedjelju vrijeme će biti ljepše, a početkom sljedećeg tjedna ponovno će biti sunčano i sve toplije

U petak će biti promjenjivo oblačno uz mjestimičnu kišu ili pljuskove. U zapadnim i sjeverozapadnim krajevima bit će oblačnije, a mjestimice su moguće i obilnije oborine praćene grmljavinom. Povoljnije će biti u Dalmaciji kada se oborine uglavnom očekuju tek krajem dana i u noći na subotu. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjereno i jako, na srednjem i južnom Jadranu mjestimice i olujno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 15, a na Jadranu od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 16 do 21, u Slavoniji koji stupanj viša, a na Jadranu od 21 do 26°C.

U subotu će biti promjenjivo, prijepodne i pretežno oblačno uz povremenu kišu ili mjestimične pljuskove. U drugom dijelu dana vrijeme bi trebalo biti povoljnije pa će biti moguća i dulja sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverac, a na Jadranu će zapuhati umjerena bura koja će prema kraju dana postupno jačati. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti 17 do 22, a na Jadranu od 19 do 24°C.

U nedjelju će biti djelomice do pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu i pojačanu naoblaku, uglavnom u unutrašnjosti. Značajnije oborine se ne očekuje, ali i dalje postoji mala mogućnost za poslijepodnevne lokalne nestabilnosti. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura, još ujutro podno Velebita s olujnim udarima. Tijekom dana bura će slabiti, a na otvorenom će zapuhati sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 14, a na Jadranu od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 21 do 25, a na Jadranu od 23 do 28°C.

U ponedjeljak, a prema trenutnim prognostičkim materijalima i barem prvi dio sljedećeg tjedna, posvuda će biti pretežno sunčano uz postupan porast temperature.