PRIPREMITE SE

Stiže dug toplinski val i do +35

20.06.2016 u 09:27

Bionic
Reading

Razdoblje oblačnog i kišnog vremena u cijeloj Hrvatskoj od sutra će zamijeniti niz sunčanijih dana. Mada neće biti potpuno stabilno, od četvrtka do kraja tjedna, a vjerojatno i do kraja mjeseca, očekuje nas vrlo vruće vrijeme s temperaturama koje će u mnogim krajevima prelaziti 30°C, a mjestimice dosezati i 35°C. Dakle, stiže nam prvi ovogodišnji toplinski val.

U utorak će posvuda prevladavati sunčano s malom, sredinom dana i umjerenom naoblakom. Vjerojatnost za pokoji kratkotrajan pljusak postoji u gorju i u drugom dijelu dana u Slavoniji. U unutrašnjosti će puhati slab većinom sjeveroistočnjak, a na Jadranu slaba do umjerena bura te umjeren, na otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 12 do 17, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 23 do 27, u zaleđu Dalmacije do 31, a na Jadranu od 26 do 29°C.

U srijedu će posvuda prevladavati sunčano uz malu naoblaku. U Slavoniji i u gorju od sredine dana bit će ipak nestabilnije te su uz umjeren, mjestimice i jak dnevni razvoj naoblake mogući i grmljavinski pljuskovi. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, a na Jadranu slaba do umjerena bura te umjeren, na otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 26 do 30, a na Jadranu od 28 do 31°C.

Od četvrtka do subote u cijeloj će zemlji prevladavati djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom i vruće. Bit će nestabilno, osobito u unutrašnjosti zemlje pa su posvuda mogući poslijepodnevni i večernji pljuskovi s grmljavinom. Najviše dnevne temperature posvud će se kretati od 30 do 35°C.

Toplinski val, razdoblje duže od tri dana u kojem temperature prelaze 32°C, vjerojatno će potrajati do kraja mjeseca. No neće biti posve stabilno pa poslijepodne može biti pljuskova, osobito u unutrašnjosti.