JOŠ UVIJEK NI TRAGA NESTALIMA

Stipe Božić se priključio potrazi za pilotima

07.02.2009 u 11:07

Bionic
Reading

Potraga za nestalim pilotima nastavlja se i danas, a alpinistima koji sudjeluju u potrazi priključio se i avanturist Stipe Božić

Stipe Božić će, kako doznaje Večernji list, s više članova GSS-a boraviti kod Vaganskog vrha, gdje će ako bude potrebno danonoćno pretraživati područje za koje se sumnja da je nestao zrakoplov. Potragu otežava loše vrijeme i snažno jugo.

'Grupa od šest iskusnih alpinista će helikopterom krenuti u potragu za nestalim zrakoplovom, a potom će nastaviti pješice. Pretpostavlja se da zrakoplov nije udario u Vaganski vrh nego ga preletio, što nam olakšava posao. Ako će biti potrebno, ostat ćemo gore i nekoliko dana, imamo svu opremu, šator... no unatoč tome što nam je područje poznato, loše vrijeme otežava potragu', rekao je Stipe Božić.

Vinko Prizmić iz GSS-a je rekao kako je moguće da se zbog lošeg vremena smanji broj ljudi koji su uključeni u potragu.

Bore Mršić, načelnik OKC-a Zadar rekao je da je policija utvrdila lokaciju gdje bi mogao biti zrakoplov i da je riječ o prostoru u radijusu jednog kilometra oko Vaganskog vrha. Danas pretražuju Crljeni vrh i Ploče, a cilj im je doći do sjeverne strane, u podnožje Vaganskog vrha.

Iz GSS-a tvrde da je najbliža lokacija gdje bi mogao biti zrakoplov Babin vrh. Dinko Bodanović, stručnjak za zrakoplovne nesreće, rekao je kako se pretpostavlja da avion nije udario u Vaganski vrh nego ga prešao prema dalmatinskoj strani Velebita.

Na novinarske upite da kaže u koje vrijeme je točno avion pao te točnu lokaciju i visinu na kojoj je bio, Dinko nije odgovorio, no potvrdio je da ipak 14.57 sati nije bilo posljednje vrijeme kad je avion zabilježen na radaru.