U ZAGREBU

Štern: Neću biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika

14.01.2013 u 09:14

Bionic
Reading

Davor Štern definitivno ne misli biti kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika iako su mediji nagađali kako je nakon višemjesečne potrage kandidat najveće oporbene stranke za tu funkciju

'Činjenica je da sam razgovarao s ljudima iz HDZ-a, u prvom redu o programu koji bismo ponudili građanima. Mogu reći da ću vrlo vjerojatno biti na HDZ-ovoj izbornoj listi, želim kao vijećnik ući u Gradsku skupštinu, jer mislim da bih tamo mogao dati doprinos za Zagreb. No, kandidat za gradonačelnika neću biti', rekao je Štern za Glas Slavonije.


U HDZ-u su unatoč tome optimistični. 'Ništa, doduše, još nije konačno, ali Štern nam je rekao da će prihvatiti kandidaturu. Mislimo zato da će tako i biti', procjenjuje naš izvor blizak predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku.

Nakon, a i prije Šterna, u HDZ-u i u medijima baratalo se nizom uglednih imena. U tom su se kontekstu našli Drago Prgomet, Domagoj Milošević, Milan Kujundžić, Miroslav Blažević, Zlatko Vitez, Zvonimir Boban, Dražen Siriščević... Čak je i aktualni gradonačelnik Bandić dugo kotirao kao potencijalni HDZ-ov kandidat. Tu je, međutim, soluciju Karamarko višekratno demantirao.