izvrsne vijesti

Stanovnici četiri grada i 12 općina neće plaćati struju i RTV pristojbu bez obzira na stupanj oštećenja

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 20.01.2021 13:21
  • Objavljeno 20.01.2021 u 13:21
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Stanovnici četiri grada i 10 općina Sisačko-moslavačke županije, te dvije općine Zagrebačke županije bit će od siječnja do kraja ožujka oslobođeni plaćanja troškova električne energije i pristojbe HRT-u i to bez obzira na stupanj pretrpljene štete.

U Sisačko-moslavačkoj županiji to su gradovi Petrinja, Glina, Sisak i Hrvatska Kostajnica, te općine Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica i Martinska Ves.

U Zagrebačkoj županiji tih su obveza oslobođeni stanovnici općina Pokupsko i Kravarsko.

Vlada je, podsjetimo, na sjednici u ponedjeljak, 18. siječnja, odlučila kućanstva na potresom stradalom području osloboditi plaćanja struje i grijanja za siječanj, veljaču i ožujak, kao i plaćanja RTV pretplate.

HEP je tako zadužen da stanovnike na potresom stradalim područjima čiji su objekti oštećeni, oslobodi plaćanja struje za siječanj, veljaču i ožujak, kao i plaćanja premještanja priključka s oštećenih objekata na privremene, te kasnijeg premještanja na nove odnosno obnovljene objekte.

Vlada je isto tako odlučila i da kućanstva stradala u potresu čiji su objekti pretrpjeli štetu i/ili oni za koje je osiguran privremeni zamjenski smještaj na potresom pogođenom području budu oslobođeni naplate RTV pristojbe te je zadužila HRT za provedbu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!