PROKLJUČALO NEZADOVOLJSTVO

[FOTO/VIDEO] Stanari splitskih Bačvica blokirali promet: Gdje je danas gradonačelnik?

14.09.2019 u 13:34

Bionic
Reading

Stanari splitskih Bačvica u subotu su, po drugi puta tijekom protekla dva tjedna, prosvjedovali u Jadranskoj ulici, a neprekinutim su petominutnim prelascima preko pješačkog prijelaza blokirali promet negodujući zbog načina na koji je grad riješio prometnu regulaciju u Trajektnoj luci, odnosno u njihovom kvartu.

Smatraju da je prometna regulacija loša i da je zbog nje povećan promet u njihovom kvartu.

Okupilo ih se više desetina s transparentima u ruci na kojima je među ostalim pisalo "Tri pješačka bez semafora na putu do mora! Makni dicu", "Da je ego manji, grešku bi odavno priznali", "Ubili ste javni gradski prijevoz", "Ima li itko pametan da nas posjeti?" i drugo.

  • +10
Split: Mirni prosvjed stanara Bačvica zbog regulacije prometa kroz trajektnu luku Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

'Djeca kad idu u školu ne mogu proći, promet je 24 sata. Gospoda iz Poglavarstva umjesto da su došli s nama razgovarati, dobili smo odgovor da ne rade subotom. Mi ćemo ostati tvrdoglavi, prosvjedovat ćemo', rekao je jedan od građana za Dalmatinski portal.

Organizator prosvjeda je predsjednik Gradskog kotara Bačvice Tomislav Zaninović koji je pozvao i ostale građane da im se pridruže.

"Dok se problem ne riješi nećemo biti zadovoljni i dalje ćemo prosvjedovati. Pitamo se gdje je danas gradonačelnik (Andro Krstulović Opara) i predstavnik vlasti grada? Gradonačelnik koji se bori za interese građana trebao bi doći do građana jer je to u njihovom interesu. Zato idemo dalje s prosvjedima", najavio je Zaninović.