DODATNA TESTIRANJA

Stanari Cvjetnog doma s istog kata na kojem je bila zaražena žena negativni na koronavirus

14.05.2020 u 09:32

Bionic
Reading

Prvih 15 brisova štićenika Cvjetnog doma u Šibeniku koji su danas poslani na analizu u Zadar su negativni, potvrdio je ravnatelj Tomislav Ninić portalu ŠibenikIn. U srijedu je objavljeno da je zaražena štićenica Cvjetnog doma rođena 1940. godine, a riječ je o dementnoj osobi slabije pokretljivosti.

'Riječ je o brisovima štićenika s istog kata na kojem je bila smještena štićenica koja je pozitivna na koronavirus. Međutim, treba pričekati rezultate uzoraka koji su poslani u Zagreb te onih koji su poslani u covid ambulantu u Šibeniku. Za njih je manje vjerojatno da su se zarazili od pozitivne štićenice našeg doma jer su kao 'grupa A' radili do utorka, a od onda su kući. Zato je bolje pričekati sve rezultate kako bi rekli da nismo žarište. Ipak, valja biti optimist nakon ovih rezultata iz Zadra', za ŠibenikIN kaže Ninić.

Podsjetimo, zaražena štićenica Cvjetnog doma rođena je 1940. godine, a riječ je o dementnoj osobi slabije pokretljivosti. Ona je prevezena na odjel infektologije šibenske bolnice, a prema Ninićevim riječima, stanje joj je dobro te jutros nije imala povišenu temperaturu.

- Također, pluća su joj u dobrom stanju i nije primijećeno ništa što bi je dodatno ugrozilo – rekao nam je jutros ravnatelj Cvjetnog doma.

  • +12
Darivanje krvi u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz

Župan Goran Pauk nije htio ni potvrditi ni negirati Ninićeve tvrdnje.

- Izvijestit ćemo o svemu ujutro, kako već naš Stožer svakog dana radi - rekao nam je Pauk.