VOZILA U VODI

Srušio se most koji spaja SAD i Kanadu

24.05.2013 u 14:06

Bionic
Reading

Srušio se glavni most koji spaja američki grad Seattle s Kanadom i ostatkom sjeverne regije Pacifika. Nekoliko vozila i ljudi skliznulo je u vodu. Nema stradalih

Američka patrolna služba u Washingtonu navela je da su tri osobe prebačene u bolnicu, ali da se ne zna njihovo zdravstveno stanje. Fox News prenosi da je potvrđeno da nema žrtava. Most, na kojem se nalazila autocesta s četiri trake, star je više od 50 godina, a srušio se u četvrtak predvečer, otprilike na pola puta između Seattlea i Vancuovera u kanadskoj državi Britanska Kolumbija.

Pripadnik državne konjice Marc Francis rekao je da se još ne zna što je uzrok rušenja mosta na početku jednog od najprometnijih blagdanskih vikenda u godini, dok je Ministarstvo prometa države Washington priopćilo da istražuje mogućnost da je uzrok rušenja bila prenatrpanost jednog teretnog kamiona, prenosi AP.

Ovaj incident će pokrenuti pitanja o američkoj infrastrukturi, popularnoj temi predsjednika Baracka Obame koji je početkom godine upozorio na dotrajalost putova i želi izdvojiti više novca za obnovu u cilju poboljšanja gospodarske situacije.

Prema federalnim statističkim podacima, most izgrađen 1955. godine ima rejting 57,4 od ukupno 100. To je znatno ispod prosjeka u vošingtonskoj državi koji iznosi 80.

Američko udruženje inženjera navodi da je više od četvrtine od ukupno 7.840 mostova u državi Washington strukturno neadekvatno ili funkcionalno zastarjelo.