JAČI I OD DRŽAVE

Srpski mediji: Gotovina blokirao državni vrh!

Bionic
Reading

Dok na Memorijalnom groblju u Vukovaru traje misa, hrvatski državni vrh, koji je odustao od kolone sjećanja, položio je vijence i zapalio svijeće na spomen obilježju u Ovčari, piše Blic u tekstu čiji je izvor FoNet.

Blic piše da je Kolona sjećanja koju je formirao Stožer za obranu hrvatskog Vukovara krenula centrom grada prema Memorijalnom groblju, dok je u dvorištu vukovarske Opće bolnice trajao komemorativni program na kojem se okupio cijeli državni vrh.

'U koloni i Thompson, čije pjesme veličaju ustaštvo'

Srpski list Politika prenosi hrvatske medije, 'koji su izvijestili da suu Vukovaru svi okrenuli leđa Josipoviću, Leki i Milanoviću'.

'Nakonšto im je onemogućen mimohod u koloni sjećanja, predstavnici vlasti suzaobilaznim putem stigli do spomen obilježja na Ovčari, gdje su položilivijence i zapalili svijeće, a odatle su se uputili natrag u Zagreb.Zajednički vijenac trojice predsjednika nije položen na Memorijalnomgroblju u Vukovaru', piše Politika, zaključujući da su se kolonibranitelja priključili i generali Ante Gotovina, Mladen Markač, IvanČermak, 'kao i pjevač Marko Perković Thompson, čije pjesme veličajuustaštvo'.

U toj koloni su bili i generali Ante Gotovina, Mladen Markač, Ivan Čermak, Damir Krstičević.

Koloni u kojoj su bili predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Josip Leko, prepriječili su put pripadnici tzv. Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, piše Blic, dodajući kako hrvatski mediji pišu da je državni vrh zbog toga odustao od mimohoda i odlučio vijence položiti na Ovčari.

U tekstu naslovljenom 'Gotovina jači od države: Blokirao Josipovićevu kolonu u Vukovaru', srpski Kurir piše da su državni vrh Hrvatske i sudionici službenog protokola odustali od Kolone sjećanja jer ih je na putu prema Memorijalnom groblju blokirala neslužbena kolona koju je predvodio Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.

'Inače, dan kada su jedinice JNA zauzele Vukovar danas se obilježava u dvije kolone - u jednoj, koja je predviđena vladinim protokolom su predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Sabora Josip Leko i premijer Zoran Milanović, a u drugoj pripadnici veterana okupljenih oko Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Podjela u dvije kolone je posljedica višetjednih sukoba između vukovarskih veterana sa policijom i njihovog protivljenja uvođenju dvojezičnosti u taj grad', piše Kurir u tekstu čiji su izvori agencije Beta i Tanjug.