ubojstvo u palovcu

Srnec na sudu pokušala dokazati da se zamrzivač nije mogao toliko otvoriti da se u njega ubaci tijelo

24.06.2020 u 11:34

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec, optuženoj da je u ljeto 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić, a tijelo sakrila u zamrzivač u obiteljskoj kući. Tamo je neotkriveno ležalo 19 godina. Novinari nisu u sudnicu, a ročište prate preko videolinka zbog koronavirusa

Svjedok Tomislav Pintarić, keramičar po struci, rekao je da poznaje Smiljanu kao i njezina supruga Ivana Srneca s kojim je radio zajedno u jednoj tvrtki od 2001. do 2005. godine, javlja Večernji list. S Ivanom se družio i izvan posla. Koliko zna, Ivan i Smiljana vjenčali su se 2003. godine. Pintarić je rekao kako poznaje i Dražena Palfija, koji je već prije svjedočio i rekao da je sa Smiljanom i suprugom za Uskrs 2001. bio u Mađarskoj te da je Smiljana tada sa sobom nosila sestrine osobne dokumente. Sporno je kada se taj put u Mađarsku dogodio.

Pintarić kaže da ne zna je li Dražen Palfi bio u Mađarskoj.

Svjedokinja Danijela Herceg išla je u srednju školu s Jasminim Dominić. Jasmina je nakon srednje škole upisala politologiju, a ona novinarstvo na istom fakultetu 1996. godine, no nisu se družile u Zagrebu.

'Nismo bile bliske, nismo se družile i nemam nikakvih saznanja o njezinom privatnom životu', rekla je Herceg.

  • +6
Nastavak suđenja Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Svjedokinja Melita Sečan-Hrastić rekla je da je s Jasminom išla u razred, a zna i Smiljanu te njihovu majku Katarinu. S Jasminom je putovala vlakom u školu. Zna da je živjela u Palovcu sa sestrom i roditeljima koji su povremeno radili u inozemstvu. O dečkima i izlascima nisu razgovorali.

Ne sjeća se da je pričala nešto o odnosima unutar obitelji i nekim obiteljskim problemima. Nakon srednje škole nisu se družile. Jasmina nije bila 2001. na proslavi pete godišnjice mature.

'Nisam sigurna je li tada već bila vođena kao nestala osoba', dodala je.

Obrana je predložila da se od jedne tvrtke iz Virovitice zatraži odgovor je li tijekom veljače 2018. netko od obitelj Dominić ili Srnec iz kuće u Palovcu zvao radi odvoza elektroničkog otpada. Smiljana Srnec pokušava dokazati i da se zamrzivač u hodniku nije mogao toliko otvoriti da bi se u njega ubacilo tijelo.

'Učestalim upućivanjem dopisa od strane obrane i neprestalnim predlaganjem novih svjedoka ide se isključivo na odugovlačenje postupka, što više nema smisla', rekla je tužiteljica. Rasprava se nastavlja sutra u 12 sati.