RAVNATELJI NAJAVILI KAZNE

Srednjoškolci opet izlaze na ulice

23.11.2008 u 18:00

Bionic
Reading

Najavljene nove prosvjede srednjoškolaca Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa odlučilo je spriječiti kaznenim mjerama. Na hitnom sastanku predstavnika Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja i agencija Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa

Iako se činilo da je nakon proljetnih prosvjeda pitanje uvođenja državne mature zaključeno, srednjoškolci ponovo za 25. studenoga najavljuju novi prosvjed. Organizatori podizanja glasa učenika su učenici zagrebačkih strukovnih srednjih škola, koji pozivaju vršnjake da se u utorak u 10 sati okupe na Trgu bana Josipa Jelačića, te ujedno pozivaju i svoje kolege iz drugih hrvatskih gradova da im se pridruže, piše Novi list.

Poput proljetnog prosvjeda i ovaj se organizira putem facebooka. Učenici strukovnih škola svoje nezadovoljstvo argumentiraju činjenicom da je državna matura za njih nepravedna jer umjetničke i strukovne škole nemaju ni približno sličan program gimnazijskom, a polagat će maturu prilagođenu gimnazijskom programu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i ravnatelji srednjih škola smatraju da, zahvaljujući do sada provedenim aktivnostima informiranja učenika o državnoj maturi, te osobito zahvaljujući osiguranju dodatnih besplatnih priprema za polaganje ispita državne mature, nema nikakvog razloga za bilo kakve nove prosvjede učenika.