UNUTARSTRANAČKI IZBORI

HDZ-ovo izborno povjerenstvo: Ne nasjedajte na SMS poruke, riječ je o manipulaciji. Oglasio se i Plenković kaže da se širi 'fake news'

14.03.2020 u 11:36

Bionic
Reading

Povodom prigovora i upozorenja članova HDZ-a na SMS poruke koje dobivaju s nepoznatog telefonskog broja oglasilo se Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a koji predsjedava Damir Sesvečan

Povodom prigovora i upozorenja brojnih članova HDZ-a da dobivaju SMS poruke s nepoznatog telefonskog broja pod naslovom „HDZ IZBORI:“ u kojoj se poziva članstvo na glasovanje za određene kandidate na izborima 15. ožujka 2020. godine, istaknuli su kako se radi o manipulaciji kojoj je cilj prevariti naše članstvo.

'Pozivamo članove HDZ-a da ne nasjedaju na ovakve i slične anonimne poruke u kojima se lažno poziva na zajedništvo u podršci određenim kandidatima implicirajući da poruka predstavlja službeni stav stranke ili nekog stranačkog tijela', poručili su iz HDZ-ova izbornog povjerenstva.

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a rekao je u subotu kako su spremni za sutrašnje unutarstranačke izbore u HDZ-u, ali i upozorio kako je među članstvom počela cirkulirati SMS poruka koja zbunjuje jer se u njoj miješaju kandidati tima "Odvažno za Hrvatsku" i njihovih oponenata, "nešto poput 'fake news'".

"Spremi smo za unutarstranačke izbore, no, evo, danas se javljaju članovi da je počela cirkulirati SMS poruka gdje se miješaju kandidati našeg tima Odvažno za Hrvatsku i naših oponenata na jedna perfidan način. Očito je ova druga ekipa shvatila da gubi pa nastoje u zadnji tren zbuniti dio birača HDZ-a i miješaju kandidate s onima koji pobjeđuju", rekao je Plenković i dodao: "To im neće proći".

Ustvrdio je da je to još jedna operacija nalik na 'fake news' i dezinformiranje koje imamo i u situaciji s koronavirusom. 

Zamoljen za komentar izjave Milijana Brkić, koji se kandidira za dužnost potpredsjednika HDZ-a ispred Opcije za promjene, kako bi volio da svi zajedno čekaju rezultate, Plenković je rekao da je zajedništvo HDZ-a tu, ali da u izborima svatko treba voditi svoju kampanju.

A kampanja tima "Odvažno za Hrvatsku" je, kako je rekao, konstruktivna, s ozbiljnim programom i ljudima ne kalkuliraju i "ne čekaju svojih 5 minuta već rade za stranku uvijek i 100 posto".

Poručio je i da će sutra na izborima sve biti "umjereno i pristojno".

"Znam da ćemo pobijediti i bit ćemo skupa kao što smo bili u kampanji i radili dobro za HDZ i Hrvatsku", rekao je Plenković novinarima ispred Vlade RH te istaknuo kako u najužem vodstvu treba biti homogena ekipa koja će reći da HDZ i Hrvatska idu u dobrom smjeru. "To je najveća razlika između dva tima", zaključio je Plenković.

(Hina) xsmar/xrkor ybdj