prognoza dhmz-a

Sredinom tjedna čeka nas pogoršanje vremena, ali daleko je to od prave zime

16.02.2020 u 07:59

Bionic
Reading

Početak tjedna bit će pretežno sunčan. Mjestimice malo kiše moguće je u utorak na zapadu, a u srijedu i u ostalim krajevima. U noći na četvrtak u gorju će kiša prelaziti u snijeg, prognoza je Državnog hidrometerološkog zavoda (DHMZ)

U ponedjeljak će biti iznadprosječno toplo, na kopnu i razmjerno vjetrovito. Oblačnije će biti na zapadu zemlje, a na širem riječkom području može pasti i malo kiše. Puhat će umjeren prolazno i jak jugozapadnjak, u gorju s olujnim udarima. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjereno jugo i južni vjetar, duž ostatka obale vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 5, na Jadranu od 5 do 10. Najviša dnevna između 13 i 17 °C.

Mjestimice malo kiše moguće je u utorak na zapadu, u a srijedu i u ostalim krajevima. U noći na četvrtak u gorju će kiša prelaziti u snijeg.

Umjeren do jak jugozapadnjak, u gorju s olujnim udarima će oslabjeti već u ponedjeljak te okrenuti na sjeveroistočnjak. Na Jadranu umjereno jugo i južni vjetar u utorak će okrenuti na sjeverozapadnjak, uz obalu i buru koja će u srijedu podno Velebita ojačati. Dnevna temperatura u blagom padu.

  • +6
prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ