ŠEF SRPSKOG PARLAMENTA:

'Srbija neće tražiti ništa izvan Daytona'

13.08.2012 u 13:19

Bionic
Reading

'Srbija nikada nije tražila niti će tražiti bilo što izvan Daytonskog sporazuma, čiji je potpisnik, i spremna je zaštititi interese Republike Srpske koje taj sporazum nudi', izjavio je predsjednik Narodne skupštine Srbije Nebojša Stefanović

'Srbija nikada nije tražila niti će tražiti bilo što što je izvan Daytonskog sporazuma, čiji je potpisnik. Međutim, međusobno povjerenje i dobra suradnja preporučuju i češće i otvorenije kontakte sa svima, pa i s visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini', kazao je Stefanović u intervjuu za banjalučki Glas Srpske.

Dodao je da 'nikada nije bilo prepreka za takvu niti bilo koju drugu suradnju s predstavnicima međunarodne zajednice u BiH'.

Stefanović najavljuje da će se Srbija truditi imati što bolje odnose sa svim zemljama regije.

'Smatram da ima prostora za unapređenje ekonomske suradnje između naše dvije zemlje, kao i sa zemljama s kojima Srbija graniči', kazao je Stefanović.

Predsjednik Narodne skupštine Srbije rekao je da od današnjeg sastanka s predsjednikom parlamenta RS-a Igorom Radojičićem očekuje razgovor o unapređenju međuparlamentarne suradnje, kao i razgovor o ostalim aspektima suradnje između Srbije i Republike Srpske.

'Sadašnja razmjena s Republikom Srpskom ide u dobrom smjeru i mislim da postoji značajan prostor za unapređenje razmjene u sektoru poljoprivrede, energetike, kao i ostalih strateški važnih stvari', izjavio je Stefanović.

Govoreći o nacionalnoj strategiji za Kosovo koju priprema predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, naveo je da je bit u namjeri da se postigne što širi konsenzus svih političkih faktora u vezi s rješavanjem situacije.