raste broj zaraženih

Srbija ide u novi lockdown: Do kraja tjedna otvorene samo nužne trgovine

16.03.2021 u 10:29

Bionic
Reading

Srbija će do kraja nedjelje, uključujući vikend, biti zatvorena, piše B92

Osim trgovina s prehrambenim proizvodima, benzinskih postaja i ljekarni, radit će banke te tvornice. Ostali objekti poput kafića, restorana ili teretana bit će zatvoreni, prenosi B92.

Sve se zatvara u srijedu, četvrtak, petak, subotu i nedjelju. Nema policijskog sata, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

'Ovo je prije svega podrška našim zdravstvenim radnicima i cijelom zdravstvenom sustavu. Ovo je kompromisno rješenje zato što su to opće mjere, ali u ovom trenutku na snazi su pet dana, iako je medicinski dio stožera tražio da budu najmanje 14 dana. Hoće li se produžiti od ponedjeljka, ovisi o svima nama. Apeliram na maksimalnu disciplinu i razumijevanje situacije u kojoj se nalazi naš zdravstveni sustav', rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Istaknula je da je razgovarala s predsjednikom Srbije o mladim ljudima koji trpe velik pritisak, ali i o ekonomiji. Razgovarala je i s ministrom financija zbog velikog dijela gospodarstva koji trpi zbog mjera.

'Očekujemo da u idućim tjednima masovno cijepljenje počne davati rezultate. Nećemo, naravno, odmah moći proglasiti pobjedu. Ali trudimo se svaki dan naći najbolji odgovor na krizu u kojoj se nalazimo', kazala je Brnabić i dodala da je jedini put iz ovoga 'cijepljenje, cijepljenje, cijepljenje'.