MRŽNJA I PRIMITIVIZAM

Sramotna poruka policajcima: Ovo je Cavtat, ne Slavonija

Bionic
Reading

Gruda i Cavtat ujedinjeni su u nesnošljivosti prema policajcima iz unutrašnjosti Hrvatske, koji zbog obavljanja posla u Dubrovniku, žive u policijskom domu na Grudi. A mještani im grafitima poručuju: 'Ovo je Cavtat, ne Slavonija!' - ovaj natpis netko je ispisao crnim sprejem, ovaj put na zidu u Cavtatu, nakon što je prije desetak dana isti natpis osvanuo na cesti na Grudi, gdje je još bio dodan i kukasti križ.

Vijest je to koju je objavio portal Dubrovački dnevnik koji navodi da je u Domu policije, koji nosi ime Ivice Rilovića, prvog poginulog pripadnika policije u Domovinskom ratu na ovom području, smješteno pedesetak policajaca, koji su većinom iz Slavonije i sjevernih dijelova Hrvatske.

'Nas nitko ne pita kako nam je. Plaćamo za smještaj 300 kuna ovdje na Grudi u Domu. Nekima su obitelji nezaposlene, pa šalju dio novca kući. Mnogi plaćaju još i kredite. Nismo ovdje svojom voljom, nego smo ovdje premješteni i samo radimo svoj posao. Većinom smo iz Slavonije, Baranje, Nove Gradiške, uglavnom iz unutrašnjosti', rekao je jedan od policajaca, koji dolazi iz Slavonije.

Dubrovački dnevnik navodi kako pokazivanje nesnošljivosti prema policajcima koji borave u Konavlima nije stalo samo na pisanju grafita. Iako tu informaciju u PU dubrovačko - neretvanskoj nisu mogli potvrditi, prema tvrdnjama novinarskog izvora, u međuvremenu je netko na jednom automobilu s registracijskim pločicama jednog grada iz unutrašnjosti Hrvatske, probušio čak 28 rupa na četiri gume, piše Dubrovački dnevnik. Osim toga, policajci iz Slavonije na meti su kritika, dobacivanja i provociranja pojedinih mještana Konavala, pri obavljanju svog posla na turnirima i koncertima koji se događaju ovih dana u Konavlima.