LISTOPAD U SUNCU

Spremite kapute, lijepo vrijeme neće nas napustiti ni za vikend

13.10.2017 u 07:23

Bionic
Reading

Dnevne temperature iznad 20 Celzijevih stupnjeva predviđaju se diljem Hrvatske, s vrhuncima u subotu i nedjelju. Evo gdje će biti najtoplije

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno i s umjerenom naoblakom, prognoza je Državnog hidrometeorolškog zavoda za zadnji radni dan ovoga tjedna. 

Vrijeme 13.10. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Na kopnu ujutro mjestimice magla koja se ponegdje u središnjim predjelima može zadržati i veći dio prijepodneva. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadnjak te još ujutro uz obalu slaba bura. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti između 18 i 23, na Jadranu uglavnom od 22 do 25 stupnjeva.

Zalazak sunca u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

U glavnom gradu pretežno sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku, a ujutro mjestimice magla. Vjetar slab. Najviša dnevna temperatura između 18 i 21 Celzijevaca. Temperature ispod 20 padaju tek sredinom idućeg tjedna.

Split u petak na maksimalnih 21, uz sunčano vrijeme, a dodatno zatopljenje predviđa se za subotu kada će temperatura doseći i 23 Celzijeva stupnja.

U Istri pretežno sunčano vrijeme uz malu, krajem dana u unutrašnjosti prolazno umjerenu naoblaku. Po dolinama rijeka ujutro može biti magle. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 4 do 12 stupnjeva, maksimalne dnevne između 20 i 23, predviđa Istramet.

Rijeka u petak na maksimalnih 20, preko vikenda i na 23 stupnja. Sunčano, a prvi oblaci predviđaju se tek za početak idućeg tjedna.

  • +11
Zagrebačka jesenska špica Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

U Osijeku sunčano uz jutarnje temperature od 10, a dnevne 21 stupanj. Lijepo vrijeme predviđa se i za vikend.

Gospić se probudio na četiri stupnja, a tijekom dana temperatura će narasti na 20 Celzijevaca, što se očekuje i za vikend.