glava u balunu

Splitska škola krati sate zbog nogometa, zamjenica ravnateljice poručuje: To je u duhu zajedništva i u duhu domoljublja

21.11.2022 u 21:58

Bionic
Reading

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs prije koji dan najavio je da će se i u školama moći gledati utakmice ako većina to želi i, naravno, da se propušteno gradivo nadoknadi, a ponukani njegovom najavom neki ravnatelji škola već su donijeli odluke

Stipe Perišić, ravnatelj Sportske gimnazije Zagreb, najavio je organizirano gledanje Hrvatske nogometne reprezentacije u dvorani sportske škole, a sada su se oglasili iz jedne splitske škole.

Umjesto u klupama, učenici doma ispred televizora. U splitskoj školi svaki sat bit će 10 minuta kraći samo kada igra Hrvatska, donosi RTL.

Zamjenica ravnatelja Osnovne škole "Bol" u Splitu Tatjana Rađa objašnjava odluku: "Mi smo zaključili da ne igra Hrvatska baš uvijek na Svjetskom prvenstvu tako da ćemo mi malo skratiti nastavu. Smatramo da u duhu zajedništva i u duhu domoljublja bi bilo jako lijepo da pogledaju utakmicu."

Uz splitsku, skraćenu nastavu zbog utakmice imat će i jedna srednja škola u Zadru. Ostale svoje učenike ne puštaju kući ranije, no ovisno o dogovoru, igru hrvatske reprezentacije moći će gledati u školi.