JE LI BILO EKSPLOZIJE?

Split: Požar i panika usred grada

27.01.2014 u 15:45

Bionic
Reading

Gust crni dim nadvio se u ponedjeljak iza podneva nad dijelom splitske trajektne luke: u napuštenim prostorima tvrtke Dalmacijavino izbio je požar

Vatra je izazvala veliku paniku među stanovnicima tog dijela grada koji su bjesomučno nazivali vatrogasce. Zvali su i policiju, kojoj su čak kazali da su čuli eksplozije. Gasitelji su se u roku od nekoliko minuta pojavili na terenu, a pola sata nakon dojave, negdje oko 14.15 sati, požar je bio lokaliziran.

Vatrogasci tvrde da su, po svemu sudeći, tek gorjele odložene automobilske gume, no u splitskoj policiji zasad u to nisu sigurni.

'Dobili smo dojavu o eksploziji, a nakon saniranja požarišta provest ćemo očevid. Stradalih ili ozlijeđenih nema', kazala nam je Ana Čepić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Bivši pogoni Dalmacijavina, tvrtke koja se u sklopu stečaja preselila u predgrađe i oslobodila vrijednu nekretninu, danas su u vlasništvu države. Atraktivno zemljište usred grada trebalo bi biti prenamijenjeno u turističko-kongresni centar, no proces traje nevjerojatno sporo.