OSTOJIĆ NAJAVIO

Split će do kraja godine dobiti dječju dnevnu bolnicu

23.03.2012 u 20:44

Bionic
Reading

Ministar zdravlja Rajko Ostojić i ministar uprave Arsen Bauk najavili su danas tijekom posjeta Kliničkom bolničkom centru Split da će dječja dnevna bolnica u KBC-u biti dovršena do kraja godine

'Uskoro će se raspisati natječaj nakon čega bi se trebali izabrati izvođači i konačno početi gradnja', kazao je ministar Ostojić, ističući da su liječnici te bolnice u samom vrhu u Europi po kvaliteti usluga

Ministar se obvezao da će nabaviti 2,7 milijuna kuna koliko još nedostaje za dovršetak dječje dnevne bolnice. Do sad je osigurano 1,3 milijuna kuna.

Predstojnik Klinike za dječje bolesti dr. Neven Pavlov istaknuo je da sadašnja dnevna bolnica radi u vrlo neadekvatnim uvjetima. Godišnje se obavi između 1500 i 1700 intervencija, od čega oko 700 intervencija otpada na onkološke bolesnike. 'Potreba za dnevnom bolnicom je velika, jer je, na žalost, broj onkoloških bolesnika najmlađe dobi sve veći', kazao je dr. Pavlov.

Ministar Ostojić je na kraju napomenuo kako očekuje da se i u Splitu objedini Hitni medicinski prijam. Vrlo dobro znam da je to gorući problem, rekao je i dodao da je samo osam bolnica objedinilo hitni medicinski prijem a da među njima nije splitska bolnica.