PALJBA PO BAČIĆU

Šovagović Despot: Glavni ravnatelj krši Zakon o HRT-u

14.07.2017 u 21:03

Bionic
Reading

Nakon što je saborski Odbor za medije na čelu s HDZ-ovcem Jasenom Mesićem razriješio predsjednicu Anju Šovagović Despot i još tri člana nadzornog odbora HRT-a, glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić u proceduru je uputio izmjene općih akata o plaćama

Šovagović Despot upozorava da je riječ o eklatantanom primjeru rada sadašnje uprave i kršenja odredbi Zakona o HRT-u. 'Koristeći situaciju u kojoj je danas oko 10,00 sati Hrvatski sabor razriješio četiri člana Nadzornog odbora, Glavni ravnatelj HRT-a uputio je  u 11,32 sati, razriješenim članovima NO HRT-a na prethodnu suglasnost opće akte, za koje mu je potrebna prethodna suglasnost Nadzornog odbora', navodi u priopćenju Šovagović Despot.

Riječ je o odlukama o plaćama i ostalim pravima glavnog ravnatelja i njegovog pomoćnika, rukovoditelja radnih jedinica, odjela, voditelja službi, glavnog tajnika, glavnih urednika i ravnatelja ustrojbenih jedinica HRT-a. Također, predložena je izmjena pravilnika o plaćama i drugim materijalnim pravima radnika.

Šovagović Despot napominje da se navedene odluke trebaju donijeti uz suglasnost Nadzornog odbora, a  ako se on ne očituje u roku od 30 dana smatra se da je suglasnost dana.

'Na taj način, Glavni ravnatelj, nakon odluke Hrvatskoga sabora o razriješenju četiri člana NO HRT-a, želi suprotno odredbama Zakona o HRT-u, prikazati da je danas počeo teći zakonski rok iz članka 23. stavka 2. Zakona o HRT-u, nakon čijeg proteka bi gore navedeni pravilnici trebali stupiti na snagu, jer bi se to tumačilo kao da je tražena suglasnost dana'. zaključuje Šovagović Despot.