VENEZUELA NA KOLJENIMA

'Socijalistički raj' opet ima struje, ukida dvodnevni radni tjedan

14.06.2016 u 07:57

Bionic
Reading

Venezuelanska socijalistička vlada ublažila je u ponedjeljak nacionalni program štednje energije, ukinuvši kontroverzan dvodnevni radni tjedan za oko tri milijuna radnika u javnom sektoru koji je zbog nedostatka struje uveden u travnju

Ministar za električnu energiju Luis Motta rekao je da će zahvaljujući podizanju vode u akumulaciji Guri, koja osigurava gotovo dvije trećine električne energije za Venezuelu, državni radnici ponovno raditi u srijedu, četvrtak i petak do 13 sati.

Također će se ukinuti restrikcije struje vikendima, a škole koje su se zatvarale petkom radit će cijeli tjedan, rekao je ministar. 'Pobjeđujemo!', dodao je na Twitteru.

Venezuelanski dužnosnici tvrde da su izvanredne mjere uvedene zbog suše dovele do velikih ušteda energije u zemlji od 30 milijuna stanovnika.

No kritičari, uključujući i oporbenu koaliciju, smatraju da nedolazak na posao državnih službenika nije imao nikakav učinak, budući da su oni struju jednostavno trošili kod kuće ili na drugim mjestima.

Oni navode da je za nestašice struje odgovorna socijalistička vlada zbog korupcije, nedostatka ulaganja i lošeg upravljanja, a ne suša izazvana El Ninom.