vremenske neprilike

Snijeg i bura zatvorili promet za kamione i tegljače na A6 i A1

26.02.2020 u 23:13

Bionic
Reading

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. U priobalju puše jak vjetar s mjestimice olujnim udarima. U Gorskom kotaru, Lici te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pada snijeg. Zbog olujnog vjetra, snijega i zimskih uvjeta trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i Istri, i obratno, javlja HAK

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru i Lici:

Gorski kotar

A6 Rijeka-Zagreb na dionici Bosiljevo-Kikovica, DC3 Zdihovo-Stubica-Kupjak-Delnice-Rijeka, DC32 GP Prezid-Parg-Delnice, DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC203 GP Brod na Kupi -Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-čvor Oštrovica -Meja-Križišće-Šmrika, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak ostale županijske i lokalne ceste na području Vrbovskog.

Lika

DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac, DC23 Žuta Lokva-Senj, DC25 Korenica-Lički Osik i Gospić-Karlobag, DC42 Poljanak-Poljanak, DC50 Žuta Lokva-Lički Osik, DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC218 Užljebić-Dobro Selo-Mazin-Bruvno, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 čvor Udbina-Čvor Gornja Ploča, ŽC5103 Dobroselo-Brotnja, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i sve lokalne i županijske ceste na području Korenice.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok; autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu (DC102), autocesti A7 između čvorova Orehovica i Šmrika, lokalnoj cesti LC Križišće-Kraljevica te Jadranskoj magsitrali (DC8) između Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene, dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).