vjetar, tuča, pljuskovi...

Snažno nevrijeme protutnjalo Slovenijom, odroni zatvorili ceste, oluja produžila prema Hrvatskoj

16.06.2022 u 17:28

Bionic
Reading

Dio Koruške i Štajerske u susjednoj Sloveniji poslijepodne je zahvatilo nevrijeme s pljuskovima i jakim vjetrom. Prema prvim informacijama centra za informiranje, najviše problema prijavljuju općine uz rijeku Dravu, od Dravograda do Ptuja, slovenjgradskog područja i Novog Mesta. Podsjetimo, i u Hrvatskoj je Državni hidrometeorološki zavod izdao narančasto upozorenje za oluju u okolici Zagreba

Prema podacima Prometno-informacijskog centra za državne ceste, zbog odrona kod Fale zatvorena je cesta Ruše-Lovrenc na Pohorju. Odron je zatvorio i cestu između Črne na Koroškem i Šoštanja preko Slemena, pa je neko vrijeme bila potpuno neprohodna.

Dio krovišta zgrade SIJ Metal Ravne je odletio, a ozlijeđenih nije bilo. U akciji je i više vatrogasnih društava, javlja javna televizija RTVSlo.

Agencija za okoliš izdala je narančasto vremensko upozorenje za sve dijelove zemlje osim jugozapada, jer upozorava da su poslijepodne i navečer u unutrašnjosti moguća jača oluja, uz učestale udare groma, jači udar vjetra, pljuskove i tuču.

Prema podacima Agencije za okoliš (Arso), tijekom velikih olujnih ćelija mogući su tuča, jaki udari vjetra i pljuskovi. Istodobno, bujični vodotoci mogu porasti. Oluje se kreću prema jugu.

  • +10
Nevrijeme poharalo Zagorje: Nakon tuče obilna kiša potopila ceste kod Poznanovca Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika