ubojstvo jasmine dominić

Na suđenju Smiljani Srnec svjedočio policajac: 'U zamrzivaču sam ugledao koljena'

26.11.2019 u 10:07

Bionic
Reading

Na suđenju Smiljani Srnec, optuženoj da je u ljeto 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić, u utorak na Županijskom sudu u Varaždinu svjedočio je policajac Manuel Vugrinec iz Palovca koji je na dan pronalaska tijela, 16. veljače, bio u kući

Poslao ga je OKC PU međimurske kojem je dojavljeno da je pronađeno tijelo u zamrzivaču u kući u Novoj ulici 29. U dvorištu su ga dočekali Smiljanina kći Katarina i njezin dečko David Balent. Kći Katarina je otvorila poklopac škrinje u kojoj su ugledali dio tijela. 'Vidjela su se samo koljena okrenuta prema gore', rekao je policajac Vugrinec, piše Večernji list.

Vugrinec je pozvao sve okućane da se okupe u kuhinji, gdje su bili Smiljana i njezin suprug Ivan Srnec. Ubrzo je stigla i ekipa za očevid, potvrđeno je da se radi o ljudskom tijelu, a Smiljani je pružena liječnička pomoć jer joj je pozlilo.

Iz spisa je, prema odluci suda, izdvojen dio službenih zabilješki policije i DORH-a.

Preslušan je, uz ostalo, i telefonski poziv koji je Zavodu za hitnu medicinu uputila Nada Sabol, supruga Smiljanina ujaka Franje Sabola. 'Imamo jako stresnu situaciju u obitelji. Suprug je imao infarkt, ugrađeni su mu stentovi, i jako mu je loše. Molim vas, bojim se za njega', rekla je paničnim glasom. Franji je pozlilo nakon što je čuo da je pronađeno tijelo, pa je liječnica potom nazvala policiju.

Na Županijski sud stigli su Smiljanina majka Katarina Dominić, Smiljanina kći Katarina Dominić-Srnec i njezin zaručnik David Balent. Čeka se nastavak ročišta u 12 sati.

  • +25
Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL