Vedran Neferović

Smijenjen zaraženi načelnik stožera Požeško-slavonske županije, pod mjerom samoizolacije hodao ispred kuće

04.09.2020 u 16:39

Bionic
Reading

Načelnik Požeško-slavonskog stožera civilne zaštite Vedran Neferović, koji je snimljen kako hoda ispred kuće dok mora biti u samoizolaciji zbog zaraze koronavirusom, je smijenjen

"Vedrana Neferovića razrješava se dužnosti Načelnika stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije zbog pozitivnog testa na COVID-19, zbog čega je u nemogućnosti obavljati funkciju na koju je imenovan", stoji u odluci o razrješenju i imenovanju načelnika Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije.

Alojz Tomašević imenovan je novim načelnikom.

Lokalni portal 034portal jutros je objavio kako Neferović kosi travnjak ispred kuće, a objavili su i fotografije šefa Požeško-slavonskog stožera ispred kuće. S njim je i njegovo dijete.

'Jučer u dopodnevnim satima, gradska tvrtka Komunalac je kosila. A onda sam ja poslijepodne samo pomeo i pokupio hrpe trave koje su ostale nakon njih. To je trajalo desetak minuta. A ono što vidite na slici, to nije kosilica, nego plastična prikolica igračke traktorčića od mog sina. Samo sam pomeo, isto kao što sam prije tri, četiri noći polio crijevom dvorište jer je prašina od kamiona koji prolaze. A djetetu je isto bio doživljaj pa je izašao, jadan je izludio više u kući', rekao je Neferović za 24sata.