GUŽVE NA CESTAMA I GRANICAMA

Smanjuje se kolona na Lučkom, i dalje gužva na A1

16.07.2011 u 12:55

Bionic
Reading

Na autocesti A1 zbog velike gustoće prometa vozi se otežano, povremeno i u kolonama između čvora Brinje i odmorišta Modruš u smjeru Zagreba te između Otočca i Gospića u smjeru Splita, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK)

Temperature naveliko ukazuju da je ljeto na vrhuncu, a slično pokazuju i gužve na cestama. Na izlazu s podravske autoceste u Dražencima u smjeru Gruškovja kolona je duga jedan i pol kilometar, javlja 24ur, ali na graničnom prijelazu za ulaz u Hrvatsku čeka se sat i pol vremena, a u koloni na Obrežju čeka se 15 minuta. Slovenska policija je zbog sprječavanja nastanka novih gužvi vozačima preporučila granične prijelaze Rogatec ili Dobrovec. Gužve na graničnim prijelazima ne jenjavaju cijeloga dana te se na većini prijelaza čeka i duže od sat vremena.

Ni na hrvatskim cestama, pogotovo onima koje vode prema ili s mora, situacija nije ništa drugačija.

Na izlazu s autoceste A1 na naplati Lučko kolona je tijekom dana bila dugačka čak 9 km, pa se vozačima zbog smanjenja gužve preporučilo korištenje izlaza Demerje. No popodne se kolona na izlazu s A1 smanjila na četiri kilometara te iz HAK-a javljaju kako nema većih zastoja.

Zbog prometne nesreće na 22. km autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora, na vijaduktu Jablan, u smjeru Zagreba vozi se otežano kao i kod odmorišta Vukova Gorica na 56. km, u smjeru Rijeke. Nesreća se popodne dogodila i na Ličkoj magistrali kod mjesta Vranovača, na D1 u blizini Korenice, zbog čega se, javljaju iz HAK-a, vozi naizmjence jednim trakom.

Na autocesti A1 zbog gustog prometa između Zagreba i Karlovca u smjeru Splita vozi se u koloni, a usporeno uz povremene zastoje i na autocesti A6 Rijeka–Zagreb kod čvora Bosiljevo u smjeru Zagreba.

Zbog teške prometne nesreće na autocesti A1 na 94. kilometru, između tunela Mala Kapela i čvora Ogulin u smjeru Zagreba, stvorila se kolona od šest kilometara te se zbog gustoće prometa vozilo zaustavnim trakom.

U koloni se povremeno vozi između čvora Brinje i odmorišta Modruš u smjeru Zagreba te između Otočca i Gospića u smjeru Splita. Gust je promet i na zagrebačkoj obilaznici, od naplatnih kućica u Zaprešiću prema čvoru Jankomir te dalje prema naplati Lučko.

Stanje nažalost nije ništa bolje ni na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb, u oba smjera, osobito od Zagreba prema Bosiljevu gdje se vozi u koloni. Promet je također gust na autocesti A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, na A4 Zagreb-Goričan u smjeru Zagreba.

Na naplati Zaprešić u smjeru Zagreba kolona je tri kilometra. Do povremenih zastoja dolazi i na naplati Rupa na autocesti A7 prema Zagrebu, a gužve se stvaraju i na izlazu Oštrovica na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Krka i Crikvenice, a promet je pojačan i na Krčkom mostu te na riječkoj obilaznici, osobito na čvoru Sveti Kuzam prema Bakru. Ispred tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je jedan i pol kilometar.