zahvalio svima

Slovenski surfer opisao kako je preživio 26 sati u moru: Imao sam osjećaj da nisam u tijelu

02.11.2018 u 20:43

Bionic
Reading

Goran Jablanov, slovenski surfer koji se 26 sati borio za život i preplivao čak 40 kilometara od umaškog do tršćanskog akvatorija, javno se zahvaliti istarskim vatrogascima, policajcima i svima koji su za ovotjednog nevremena za njim nesebično tragali

Prošlog se ponedjeljka upustio u za iskusnog surfera, kaže uobičajenu adrenalinsku avanturu, ispričao je za HRT.

No, ovoga puta nije imao sreće. Puklo mu je jedro, a vjetar je hirovito jačao. Nije dozvolio kolegama da zbog njega ugroze svoj život. No, zbog gustog aerosola nad morem nije se usudio pustiti dasku i zaplivati prema 300-tinjak metara udaljenoj obali. Vjetar je jačao, valovi dosezali i do 6 metara. Pala je noć.

Tada je prvi put vidio policijska ili vatrogasna plava svjetla i to mu je, kaže, dalo nadu. Nada ga je ubrzo napustila. Nije uspio doplivati do Savudrijske luke, a more ga je bacalo prema pučini.

"Imao sam osjećaj da nisam u tijelu. Da sam tu negdje pored i da gledam sebe kako se moje tijelo bori za život. Ali bio sam jako smiren", opisuje kako je proveo noć u moru.

Zoru je dočekao usred tršćanskog zaljeva, a nakon 26 sati neumornog plivanja u borbi s valovima i vjetrom spas našao na plaži u mjestu Sistiana. Svoju staloženost objašnjava onom starom - u zdravom tijelu zdrav duh.

  • +65
Jugo Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL