DETALJI VELIKE ZAPLJENE

Slovenski bračni par s djetetom krenuo je u Hrvatsku na ljetovanje, ali na granici su im pronašli 8,2 kg različitih droga

30.07.2019 u 20:35

Bionic
Reading

Policija je kod dvoje slovenskih državljana na graničnom prijelazu Rupa pri ulasku u Hrvatsku otkrila više od osam kilograma droge. Švercali su šest vrsta droga, uključujući više od 4 kile amfetamina, kokain, heroin, ecstasy, marihuanu i hašiš

Nađena je i praškasta materija, s natpisom '300 supermix', čiji se sastav još ispituje. Narkotici su nađeni prekriveni odjećom i drugim rekvizitima za ljetovanje na moru. Procjene policije govore da bi se 'na ulici' od zaplijenjene količine moglo zaraditi barem 1,1 milijun kuna, piše Novi list.

Pod sumnjom da su upleteni u krijumčarenje oko 8,2 kilograma droge, u riječki zatvor smješteni su supružnici Nose, Simon (41) i Polonca (40) i prijeti im kazna od jedne do dvanaest godina zatvora.

Zapljena velike količine droge dogodila se protekle subote, nešto prije 5 sati ujutro, nakon što se na graničnom prijelazu Jelšane-Rupa pojavio bijeli 'volkswagen passat', slovenske registracije, kojim je upravljala Polonca, na mjestu suvozača njen suprug Simon, a na stražnjem sjedalu je bilo dijete, djevojčica u dobi od nepunih 11 godina.

No, čini se da je automobil bio sumnjiv, a pretraga je dovela do zapljene jedne od najvećih i najvrednijih količina narkotika u posljednje vrijeme u riječkoj regiji. Droga je otkrivena u ruksaku, smještenom u prtljažniku auta, u vreći sakrivenoj u prostoru rezervnog kotača te u prednjim desnim vratima.

U njihovom su posjedu pronađeni i papirići s ispisanim imenima i nadimcima ljudi te imenima mjesta u Hrvatskoj i Sloveniji, brojkama o težini i komadima, iznosima novca, nazivima droga...

Simonu Noseu, određen je istražni zatvor iz dvaju razloga, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao pobjeći i ponoviti kazneno djelo.  Polonci je pak istražni zatvor određen zbog opasnosti od bijega. Određena je visina jamstva od 200.000 kuna, čijim plaćanjem Slovenka može biti puštena da se u daljnjem postupku brani sa slobode.