OD 1. DO 11. TRAVNJA

Slovenci pred novim lockdownom: Druženje samo na Uskrs i to najviše šest osoba

28.03.2021 u 12:18

Bionic
Reading

Mateja Logar, voditeljica vladine savjetodavne skupine za covid-19, predstavila je u nedjelju prijedlog oštrijih mjera za suzbijanje koronavirusa. Između 1. i 11. travnja Slovenci će se smjeti kretati samo unutar svoje statističke regije, a djeca i učenici vraćaju se na online nastavu. O mjerama će vlada Janeza Janše odlučivati već poslijepodne

Djeca i učenici trebali bi se vratiti u škole 12. travnja, bez obzira na stanje s novim zarazama koje se prati na tzv. epidemiološkom semaforu, javlja portal državne televizije RTVSlo.

Kretanje građana bi trebalo biti ograničeno na kretanje unutar statističke regije. Druženje izvan regija bilo bi dopušteno u to vrijeme samo na uskrsnu nedjelju, 4. travnja, i ograničeno na dva domaćinstva (ukupno do 5 odraslih i djece).

  • +8
Koronavirus u Sloveniji Izvor: EPA / Autor: IGOR KUPLJENIK

U vrijeme lockdowna trebalo bi se raditi od kuće, a javni prijevoz funkcionirao bi u ograničenoj mjeri.

Rad bi se u ustanovama i poduzećima u što većoj mjeri organizirao na daljinu, a u što većoj bi se mjeri koristili i godišnji odmori.

Vlada će o prijedlogu odlučiti na sjednici koja započinje u 14 sati.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata uz smanjeni opseg testiranja bilo 640 zaraza koronavirusom, te 7 umrlih od posljedica covida-19.