ODGODA OTKAZA

Slobodan Ljubičić uzeo rodiljni dopust

10.02.2009 u 08:27

Bionic
Reading

Bivši šef Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić, smijenjen u kolovozu zbog objave anonimnog pisma protiv Igora Rađenovića, pretučenog direktora Zagrebačkih cesta, lukavo se dosjetio kako će produžiti svoj radni staž u najmoćnijoj zagrebačkoj tvrtki

Ljubičić je, naime, od 3. siječnja na rodiljnom dopustu! Po odlasku iz Holdinga te iskorištenog godišnjeg odmora, Ljubičiću je počeo teći otkazni rok od četiri mjeseca koji je završavao 4. veljače. Bivši šef Holdinga u međuvremenu je po drugi put postao otac.

Njegova dugogodišnja družica Ines Krmpot 18. studenog na svijet je donijela dva zdrava dječaka. Dok će se majka po svoj prilici posvetiti svojoj poduzetničkoj karijeri, o djeci će brigu voditi otac. Ljubičić će, naime, na obveznom rodiljnom dopustu boraviti do 17. svibnja, pa mu je zbog toga u Holdingu, sukladno Zakonu o radu, prestao teći i otkazni rok, piše Večernji list.

Prema zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama, Ljubičić će tijekom rodiljnog dopusta od države primati iznos jednak prosječnoj plaći koju je u posljednjih šest mjeseci imao u Holdingu, a to je 22.000 kuna. Također, kako mu je ostalo još mjesec dana otkaznog roka, on će nakon 17. svibnja i dalje biti u radnom odnosu s Holdingom.