OTVORENJE SKIJAŠKE SEZONE

Sljemenska idila Bandića i Čovića

15.01.2010 u 11:25

Bionic
Reading

Ako je suditi po prvom javnom susretu nakon predsjedničkih izbora, između šefa Uprave ZG holdinga Ive Čovića i gradonačelnika Milana Bandića, koji za sebe smatra da je još uvijek jedini član Skupštine gradskog megapoduzeća iako je Ministarstvo uprave donijelo odluku o njenom proširenju za još 10 članova, vlada potpuna idila

Čović i Bandić popili su jutros kavu u bjelini Sljemena, u ugodnom razgovoru prošetali od Tomislavova doma do vrha Medvednice i održali presicu povodom otvaranja skijaške sezone na Zagrebačkoj gori.

Na pitanja o planu investicija koji Holding za 2010. još uvijek nije donio jer nije našao zajednički jezik s gradonačelnikom Bandićem, obojica su odbili odgovarati uz dodatak da će sve biti poznato idućeg tjedna.

Podsjetimo, gradonačelnikove želje sežu do 2,5 milijardi kuna, a u Holdingovoj kasi za njih nema više od 600 milijuna kuna i ne želi se dodatno zaduživati. Upitan tko su sve članovi Skupštine Holdinga, gradonačelnik Bandić ustvrdio je da će na koncu zakon donijeti odluku o tome, štogod da mu to značilo.

Jedina investicija o kojoj je Bandić želio nešto reći bilo je drugo jezero na Sljemenu, jer zbog manjka vode trenutno nisu otvorene sve staze za skijanje na Medvednici.

'Novac za jezero nije problem, problem ga je ucrtati na Sljemenu i dobiti sve potrebne dozvole jer je riječ o intervenciji u parku prirode', kazao je Bandić.

Skijaška sezona otvara se u subotu, a zasada su u funkciji samo Crveni spust i Činovnička livada. Zbog neotvaranja svih raspoloživih skijaških kapaciteta gradske su vlasti odlučile za 30 posto sniziti cijene skijaških karata za djecu i odrasle.

Vikendom će cijena dnevne karte za odrasle biti 100 kuna, za djecu 50, preko tjedna odrasli će plaćati 60 kuna, a djeca 30, dok će se za noćno skijanje trebati izdvojiti 50, odnosno 20 kuna. Treba dodati da svi oni koji se odluče skijati prva tri dana sljedećeg tjedna od 12 do 16 sati, to će moći učiniti potpuno besplatno.