VIJEĆE ZA SURADNJU

Sljedeći tjedan bit će imenovani zamjenici i pomoćnici ministara

05.02.2016 u 09:04

Bionic
Reading

Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta večeras je do 21 sat zasjedalo na drugoj svojoj sjednici. Dogovori su u tijeku, a zamjenici i pomoćnici ministara trebali bi biti imenovani na sjednici Vlade sljedeći tjedan, potvrdili su novinarima nakon sastanka koordinatori HDZ-ov Milijan Brkić i Mostov Ivan Kovačić

'Nećemo izlaziti sa zaključcima, radimo, nije stvar koja bi se trebala riješiti u jednu večer, radi se o vođenju države. Nastavljamo sutra sa sastancima, za sada dogovori idu dobro i kada bude sve gotovo bit ćete obaviješteni', kratko je novinarima nakon sastanka rekao Mostov Ivan Kovačić.

Još uvijek, kazao je, nisu dogovorene kvote za pomoćnike, odnosno ne zna se koliko će pomoćnika ministara pripasti kojoj političkoj stranci.

'Dogovaramo to još i mislim da idemo u dobrom smjeru', kazao je Kovačić.

O imenima zamjenika i pomoćnika danas se nije raspravljalo, a nije se spominjalo ni potencijalno ime novog ministra branitelja.

No sva ta imena trebala bi biti poznata na sljedećoj sjednici Vlade za tjedan dana.

'Sigurno će na sljedećoj sjednici biti predloženi novi zamjenici i novi pomoćnici ministara temeljem postojeće zakonske regulative. Radit ćemo od 0-24 jer nemamo vremena da prepustimo budućnost hrvatskog naroda i države na milost i nemilost', kazao je HDZ-ov Milijan Brkić.

Vijeće će, dodaje, predložiti kandidate, nakon čega će svaki ministar razgovarati s kandidatima te odabrati zamjenike i pomoćnike.

'Ima puno kvalitetnih ljudi, kriteriji su uz temeljni kriterij kao što su domoljublje, da su časni i pošteni ljudi koji nemaju repova te imaju kompetencije, sposobnost, znanje, iskustvo u pojedinom resoru', rekao je Brkić.