vremenska prognoza

Slijedeći tjedan stiže bablje ljeto

05.09.2021 u 09:00

Bionic
Reading

Nad Europom je prostrano polje visokog tlaka anticiklone koja utječe na vrijeme u našim krajevima. Mala količina nestabilnog zraka koji se zadržava nad Sredozemnim morem prodrla je noćas nad srednji i južni Jadran te uzrokovala povećanu naoblaku i slabu kišu u okolici Splita i Makarske. Nestabilan zrak će se brzo premještati prema jugoistoku i oko podneva će se razvedriti

U unutrašnjosti su jutros temperature bile od 9 do 12 ºC, a u gorskoj Hrvatskoj oko 7ºC. U zaobalju je jutros mjerena tempetatura zraka oko 18, a na Jadranu od 20 do 22 ºC., naveo je u prognozi meteorolog N1 Bojan Lipovšćak.

Danas će vrileme biti sunčano uz mjestimice malu do umjerenu naoblaku. Samo na srednjem i južnom Jadranu bit će više naoblake. Na Jadranu će poslijepodne zapuhati umjeren maestral koji će poslijepodne i navečer skrenuti na jaku buru.

Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti od 25 do 27, a na Jadranu od 27 do 31ºC. Temperatura mora od 23 do 25ºC.

Idući tjedan prognoziramo stabilno vrijeme i pravi povratak “babljeg” ljeta. Noćne temperature u unutrašnjosti od 10 do 14, na Jadranu od 18 do 20, najviše dnevne temperature bit će od 28 do 30ºC .